-
۱۲ مهر ۹۸ ، ۰۹:۱۷ شرکتهای بزرگ ایران ۰ نظر
یونس ژائله متولد سال ۱۳۴۱ در تبریز است ، دبیرستان را درتبریز گذرانده و با شروع جنگ تحمیلی به جبهه رفته و سال ۱۳۶۲ برای تحصیل وارد دانشگاه تبریز شد و تا ۱۲۷ واحد در رشته بیهوشی گذرانید ، فعالیت تولیدی خود را از سال ۱۳۷۱ با تاسیس واحد تولیدی کوچکی در شهرک صنعتی تبریز که آن موقع جدیدا تاسیس شده بود و هنوز بیابانی بیش نبود ، شروع نمود و هم اکنون یکی از بزرگترین شرکتهای صنعت بیسکویت و شکلات را بنام شیرین عسل هدایت می کند.
علاوه بر آن به خرید شرکت سالمین پرداخته و نیز شرکتهای فراوری کاکائو و پخش سراسری ایران را تاسیس نموده است. در گروه یونس ژائله حدود ۸۷۰۰ نغر مشغول کار بوده و سال ۸۴ ،حدود ۳۰ میلیون دلار صادرات داشته اند و از پروژه های آینده ایشان تاسیس یک شرکت کشت و صنعت است.
یونس ژائله در خانواده ای پرجمعیت در تبریز به دنیا آمد. پدرش، نظامی بود و با خانواده ۸ نفره اش دائم در شهرهای مختلف نقل مکان می کرد. با شروع جنگ تحمیلی، یونس ژائله به جبهه رفت و ۲۴ ماه در منطقه کردستان خدمت کرد.
در سال ۶۴ وارد دانشگاه علوم پزشکی تبریز شد هم زمان مغازه کوچکی نیز در تبریز اجاره کرد تا موادغذایی بفروشد.
یونس جوان که در این زمان کسب و کار را از صفر شروع کرده بود، به تدریج نبوغ تجاری خود را نشان داد و بعد از گذراندن ۱۲۷ واحد، تصمیم گرفت دانشگاه را رها کند و آینده خودرا در تولید و تجارت بسازد.
در سال ۷۰ یونس ژائله در شرایطی که نمایندگی فروش برندهای بزرگ غذایی را بدست آورده بود، به فکر تولید افتاد و در سال۷۱ اولین خط تولید بیسکوئیتهای کرمدار راه انداخت.
یونس ژائله طی ۲۰ سال گذشته با خرید و سودآور کردن شرکتهای زیانده و راه اندازی خطوط تولید جدید از دامداری و مرغداری گرفته تا صنایع بسته بندی و پخش، کسب و کار خود را دائما بصورت افقی و عمودی توسعه داده است بطوری که امروزه ۸۷۶۰ نفر بطور مستقیم در خطوط تولید یا فروشگاه هایش کار می کنند، محصولاتش به ۶۵ کشور دنیا صادر می شود و هر روز دهها تریلی بزرگ محصولاتش را از آذربایجان شرقی به کشورهای منطقه و سراسر ایران پخش می کنند.
یونس ژائله سعد آباد ۶ سال متوالی صادرکننده نمونه کشور و اولین کارآفرین نمونه ملی شناخته شده و بخاطر خدماتش به میهن، بارها از مسئولان کشور تقدیرنامه دریافت کرده است.
بنیانگذار گروه صنایع غذای شیرین عسل به عنوان تنها نماینده جمهوری اسلامی ایران، بهعنوان یکی از ۹ نخبه اقتصادی جهان اسلام در همایش تجارت کشورهای اسلامی در کوالالامپور، معرفی و تجلیل شد.
در پنجمین نمایشگاه تجارت و سرمایهگذاری کشورهای اسلامی از ۹ نفر از چهرههای شاخص و برجسته اقتصادی جهان اسلام تقدیر شد که نام «یونس ژائله سعدآباد» بنیانگذار گروه صنایع غذایی شیرین عسل بهعنوان نماینده ایران در میان آنها دیده میشد.
گروه صنایع غذایی شیرین عسل
شیرینعسل نام یک شرکت تولیدکننده مواد غذایی مستقر در شهر تبریز است این شرکت بزرگترین صادر کننده شیرینی و شکلات در کشور است. محصولات تولیدی این شرکت شامل بیسکویت، شکلات، کیک، ویفر، مارش مالو، آبنبات، تافی، آدامس و پودر و کره کاکائو و … میباشد.
گروه صنایع غذایی شیرین عسل با سرمایه گذاری وسیع خود در صنایع تولید کننده مواد اولیه و بسته بندی و همچنین در شبکه های توزیع و فروش در داخل و خارج کشور، از معیارهای منحصر بفرد یک مجموعه متشکل صنعتی پیشتاز که شعار ” از دانه تا قفسه ” را پیشه خود ساخته است بهره مند می باشد.
سحر ژائله، قائممقام شرکت شیرین عسل می باشد.
آرمان خالقی مشاور گروه صنعتی شیرین عسل است.
تاریخچه شرکت سالمین
شرکت سالمین در تاریخ ۱۹/۱۱/۱۳۵۳ تحت شماره ۲۰۸۷۲ اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران ثبت و متعاقبا در مورخ ۱۲/۸/۱۳۵۴ موفق به اخذ پروانه تاسیس به شماره ۳۳۳۲۳۳ از وزارت صنایع و معادن گردید. این شرکت در تاریخ ۸/۴/۱۳۵۷ به ساوه منتقل و تحت شماره داخلی ۳۵۳ در دفاتر ثبت اسناد ساوه به ثبت رسید.
فعالیت اصلی شرکت طبق ماده ۳ اساسنامه عبارت از تولید مواد غذایی از هر قبیل مانند کنسروجات، مواد غذایی خام و پخته و منجمد، انواع بیسکویت و کیک اسفنجی، شیرینی و مربا و محصولات دامپروری و فرآوردههای صنعتی و صادرات و واردات آنها و همه گونه عملیات و فعالیتهای مرتبط با موضوع شرکت میباشد.
ترکیب سرمایه و سهامداران شرکت سالمین:
عمده سهام این شرکت تا سال ۱۳۸۱ با حدود ۳۳/۷۶درصد متعلق به سرمایهگذاری شاهد و تا سال ۱۳۸۲ با حدود ۹۹۴/۱درصد متعلق به سازمان صنایع ملی ایران بود. لکن سهام شرکتهای مذکور در سنوات ذکر شده توسط شرکتهای اعتبار صنایع کیش، فرآوردههای دانههای روغنی کاکائو تبریز و شیرین عسل که همگی در یک مجموعه صنعتی قرار داشته، خریداری گردید.
***
در تاریخ یکشنبه ۲۲ آذر ۱۳۸۸ با حضور وزیر صنایع و معادن شرکت سپهر آذربایجان از گروه صنایع غذایی شیرین عسل افتتاح گردید.
در این مراسم مهندس محرابیان افتتاح اینگونه واحدهای بزرگ را در این برحه زمانی که رکورد حاکم بر اقتصاد و صنعت بیشتر کشورها را آزار میدهد، از نشانه های بارز رشد و شکوفایی صنعت و اقتصاد برشمردند و از مدیریت و کارکنان این شرکت تقدیر و تشکر نمودند.
در ادامه آقای یونس ژائله مدیرعامل محترم شرکت سپهر آذربایجان ضمن گزارشی از چگونگی اجرا و راه اندازی واحد سپهر آذربایجان از روند بازسازی و احیاء دوباره شرکت فرآوری دانه های روغنی گروه صنایع غذایی شیرین عسل مطالبی را عنوان نمودند.
واحد تولیدی سپهر آذربایجان با سرمایه گذاری ۱۲۰ میلیارد ریال در زمینی به وسعت ۴۹۰۰۰ متر مربع و زیربنای ۱۷۲۵۸ متر مربع احداث شده است. این واحد، تولید کننده انواع کیک، پاستیل، بسکویت و تافی جمعاً به ظرفیت ۳۱۰۰۰ تن میباشد.
شیرین عسل چگونه شیرین عسل شد؟
بنیانگذار شیرین عسل معتقد است، به اندازه کافی تحصیلکرده در کشور وجود دارد، اما باید در کنار همه تحصیلات دانشگاهی، پشتکار و نظم کار در صنعت و اقتصاد هم ایجاد شود.
وی در جمع دانشجویان اقتصاد با بیان تجریبات خود از فراز و فرودهای تولید مواد غذایی و بدست آوردن جایگاهی در میان تولید کنندگان مواد غذایی در سایر کشورها، گفت: همه جای دنیا فرصتهای طلایی وجود دارد، کافی است آنها را بشناسیم و در ذهن خود آن را اصلاح کنیم، چرا که کشور ما کشوری دارای منابع مالی و نیروی تحصیلکرده است، اما پشتکار در انجام امور کم است.
ژائله در جمع دانشجویان اقتصاد دانشگاه تهران گفت که پس از قبولی در کنکور پزشکی و ادامه تحصیل، درست پس از جنگ تحمیلی به یکباره به این فکر رفته است که آنچه میخواهد مسیر فعلی نیست، از این رو کار را رها کرده و از سال ۶۷ به بازار روی آورده است.
پس از مدتی کار در بازار تبریز که بیسکویتهای خارجی را به صورت فلهای خریداری و بسته بندی میکرده است، کارگاه تولیدی بیسکویت که کلیه دستگاهها را خود ساخته است، افتتاح میکند. پس از آن نیز با تحقیق و مطالعه بر سر چگونگی ساخت دستگاههای صنعتی و پخت انواع بیسکویت به فرمولها دسترسی مییابد و کارخانه شیرین عسل درسال ۱۳۷۱ تاسیس میشود.
ژائله در جمع دانشجویان اقتصاد از خاطرات خوب و بد، از تاسیس، راهاندازی، توزیع و موفقیت و شکستهای این کارخانه صحبت کرد. این مدیر کارخانه در حال حاضر حدود ۱۱هزار پرسنل دارد و سال گذشته نیز نخبه اقتصادی جهان اسلام معرفی شده است.
وی با اشاره به گستردگی شرکت شیرین عسل در میان سایر کشورها و صادرات محصولات به آفریقا گفت که در حال حاضر این شرکت در آفریقا نمایندگی دارد و تبادل مواد اولیه نیز با این کشور صورت میگیرد. چرا که آفریقا تولید کننده و صادرکننده کاکائو به کشورهایی همچون آلمان است، از این رو ایران تنها مشتری کارخانه کاکائو غنا نیست.
ژائله در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا این شرکت، کارخانه تولید کاکائو زده است و آیا در این زمینه صادراتی صورت میگیرد، افزود: در حال حاضر ایران مواد اولیه همچون کره و خمیر کاکائو را سوئیس صادر میکند. از سویی دیگر قرارداد پیش فروش مواد اولیه به میزان ۲۵ میلیون یورو تا پایان سال ۲۰۱۶ منعقد شده است.
او که مدام در صحبتهای خود به دانشجویان و جوانان کار، پشتکار و اعتمادبه نفس را تاکید میکرد گفت که به زودی محصولی جدید تحت عنوان دوغ شیرین عسل به بازار عرضه خواهد شد که در این راستا، برای تولید بهتر و اشتغالزایی گاوداری افتتاح شده است.
مدیر شرکت شیرین عسل متذکر شد که هدف هر اندازه هم بزرگ باشد، دست نیافتنی نیست، به شرطی که پشتکار وجود داشته باشد همراه آن نیز اراده ملی نیز حامی آن باشد. وی اما بارها به کمبود نیروی انسانی در صنایع و شرکتها اشاره کرد و گفت که باید از میان حجم زیادی از تحصیلکردهها در کشور، تعداد زیادی مدیر تربیت شود. او خطاب به دانشجویانی که پس از اتمام تحصیل خود از بازار کار میترسند، گفت که همیشه فرصتها وجود دارند و هرگز تمام نمیشوند، اینگونه نیست که اگر فردی مادهای را کشف کرد و یا ساخت دیگر راهی برای پیشرفت دیگری وجود ندارد، بلکه پیشرفت به میزان نیاز سنجی جامعه وجود دارد.
اما ژائله در ادامه در میان پرسشهای دانشجویان به تاثیر تحریمها بر صنایع غذایی و در نهایت اقتصاد کشور پرداخت و گفت: تحریمها بزگترین بلایی بود که بر سر ایران آمد و امیدوریم دیگر این اتفاق نیافتد، چرا که این تحریمها نه تنها عادلانه نبود، بلکه همه صنایع را با مشکل مواجه کرد.
وی با بیان مثالهایی از تاثیر تحریمها بر صنعت غذایی گفت: در حال حاضر ارزش افزوده حدود ۴۰درصدی مواد اولیه لطمه بزرگی به تولید میزند و باید در این زمان دولت به کمک و نجات صنایع آید.
ژائله با اشاره به اینکه در طی این سالها حتی ماشینآلات مورد نیاز کارخانجات خود را در ایران ساختهاند گفت: باید در کشور دست از کلی گویی و کلی شناسی برداریم و به جزئیات بپردازیم که گاه راه پیشرفت و شناخت اشکالات در همین جزئیات باشد.
او اما دلیل موفقیت روز افزون صنایع غذایی در کشور را ریشه تاریخی فعال بودن بخش کشاورزی از سالهای دور دانست و گفت که کشورهای همسایه ایران در این زمینه قدرتنمند نیستند و ایران هر چه تولیدکند، خریده میشود.
درباره من
طبقه بندی موضوعی
- بزرگان ایران امروز (۱۲)
- بزرگان امروزجهان (۵)
- بزرگان ایران دیروز (۴)
- شرکتهای بزرگ دنیا (۴)
- نکته ها و قصه ها (۳۸)
- پیروزی و امید (۳)
- شرکتهای بزرگ ایران (۷)
- داستان عارفان دیروز و امروز (۳)
- موزه های خاص ایران (۶)
- خیرین بزرگ ایرانی (۱)
آخرين عناوين
آرشيو
- آبان ۱۳۹۸ (۲)
- مهر ۱۳۹۸ (۶۲)
- شهریور ۱۳۹۸ (۲۲)